Ammatillinen koulutus

Tule siksi, mikä haluat olla. #perholainen

Suomessa voi opiskella yli 160 eri ammatilliseen tutkintoon ja satoihin eri ammatteihin. Ammatillisista oppilaitoksista valmistuu vuosittain noin 80 000 ammatillista osaajaa.

Ammatillinen perustutkinto on myös väylä korkeakouluopintoihin, sillä perustutkintopohjalta voi hakea ammatti- ja tiedekorkeakouluihin kuten lukiopohjaltakin. Perustutkinnossa voi myös yhdistää ammatilliset opinnot ja lukion eli valmistua ammattiin että ylioppilaaksi suorittamalla kaksoistutkinnon.

Ammatillinen koulutus

Tervetuloa perholaiseksi!

Perho Liiketalousopisto on monipuolinen ja hyvin työllistävien alojen ammatillinen oppilaitos

Perho Liiketalousopistossa voit suorittaa ravintola- ja catering-alan, matkailualan ja liiketoiminnan ammatillisen perustutkinnon ja löytää unelmiesi työpaikan jo opintojen aikan.

Tutkintojen sisällä on mahdollista tehdä aiempaakin enemmän yksilöllisiä valintoja muun muassa valinnaisista tutkinnon osista. Voit ottaa osaksi tutkintoasi myös osan muista perustutkinnoistamme ja/tai yhdistää opiskelun ja huippu-urheilun.

Jos et halua suorittaa koko tutkintoa, voit suorittaa myös vain erillisiä tutkinnon osia ja saada niistä todistuksen.

Myös meillä perustutkintoon voi yhdistää lukio-opintoja. Ravintola- ja catering-alan kokin kaksoistutkinnossa voit opiskella myös lukion koko oppimäärän.


Työelämässä oppiminen on kiinteä osa ammattiin opiskelua

Voit suorittaa perustutkinnon kokonaan tai osin työelämässä oppien koulutus- tai oppisopimuksella. Voit myös opiskella monimuotoisesti, jolloin opintoihisi sisältyy opiskelua verkossa ja työelämässä oppimista sekä osaamisestasi riippuen jonkin verran lähiopetusta – esimerkiksi IT-taitoja.

Opintojen muoto määritellään henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS).


Hyödyntämällä aiemmin hankkimasi osaamisen nopeutat valmistumistasi

Opintojen alussa sinulle suunnitellaan omia tarpeitasi vastaava opinto- ja tutkintopolku laatimalla henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), johon voi sisältyä myös henkilökohtaista ohjausta ja tukea.

Mahdollinen aiemmin hankkimasi osaaminen tunnustetaan osaksi tutkintosuoritusta, jolloin opintoaika lyhenee. Oma aiemmin kerryttämäsi osaaminen siis ratkaisee, miten paljon sinun tarvitsee hankkia uutta osaamista tutkintoosi, jotta se vastaa tutkinnolle asetettuja yleisiä vaatimuksia.

Osaamista kartutetaan aiempaa enemmän yksittäisillä tutkinnon osilla. Tutkinnon osat valikoituvat niin, että opit niitä suorittaessasi asioita, joista sinulla ei ole aiempaa osaamista. Opiskelu tapahtuu työelämässä, Perho Liiketalousopistossa ja verkkokampuksellame, iPerhossa.

Varsinainen tutkinnon suorittaminen tapahtuu osoittamalla ammattitaitoa käytännön näytöillä. Näytöt ovat ikäänkuin lopputenttejä, jotka suoritat luokassa istumisen sijaan työtehtävissä työpaikalla.