Urhea-linja, peruskoulupohjainen merkonomi

Liiketoiminnan perustutkinto yhdistetyttynä huippu-urheiluun

Peruskoulupohjaisella Urhea-linjalla suoritettu liiketoiminnan peruskoulupohjainen perustutkinto antaa valmiudet urheilu-uralle ja muuhun työelämään sekä jatko-opintoihin korkea-asteella.

Tutkinto suoritetaan urheiluvalmentautumisen ehdoilla ja pääosin Malmin kampuksellamme. Opinnoissa perehdytään mm. asiakaspalveluun, työyhteisössä toimimiseen, tulokselliseen toimintaan ja myyntiin.

Urheiluvalmennus osana merkonomiopintoja

Urheiluvalmennus on merkittävä osa yksilöllisten tarpeiden mukaan joustavia opintoja. Opiskelijalla on mahdollisuus valmentautua omassa lajissaan täysipainoisesti ja edustaa seuraansa sekä osallistua lajinsa maajoukkuetoimintaan opiskeluun sovitetusti.

Valmentautuminen tapahtuu pääsääntöisesti oman seuran, lajiliiton tai urheiluakatemian johdolla ja osallistumalla Perho Liiketalousopiston järjestämään valmennukseen.

Urhea-linja kaksoistutkintona, merkonomi

Sporttikaksari (liiketoiminnan perustutkinto ja ylioppilastutkinto) >>

Tule siksi, mikä haluat olla.

Opiskelijavalinnat tehdään liiketoiminnan perustutkintoon.

Tutkinto: Liiketoiminnan perustutkinto
Tutkinnon osat >>
Tutkintonimike: Merkonomi
Pohjakoulutus: Peruskoulu
Koulutuksen laajuus: 180 osaamispistettä.
Suunniteltu kesto: Yksilöllinen. Mahdollinen aiemmin hankkimasi osaaminen (esim. muu tutkinto ja/tai työkokemus) lyhentää opintojesi pituutta
Opetusaika: Päiväopetus
Opiskelumuoto: Ohjattu opiskelu, erityistapauksissa myös etäopiskelu mahdollista
Työelämässä oppiminen: Suomessa tai ulkomailla
Opetuskieli: Suomi
Kampus: päätoiminen kampus on Malmi
Soveltuvuuskoe: Ei, mutta urheilijastatuksella hakevat kutsutaan urheilijahaastatteluun.
Kielikoe: Hakijan äidinkielen ollessa muu kuin suomi, selvitämme hakijan riittävät valmiudet opiskeluun kielikokeella. Riittävän kielitaidon vähimmäisvaatimus liiketoiminnan perustutkintoon hakeville on B2.1.

Ammatissa

Tyypillisiä työtehtäviä ovat asiakaspalvelu, tuotteiden ja palveluiden myynti, avustava markkinoinnin ja viestinnän suunnittelu, yrittäjyys ym. mm. urheilu-/liikunta-alan yrityksissä, urheiluorganisaatioissa ja -tapahtumissa.


Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi ja huippu-urheilu

Yhteishaku @ opintopolku.fi

Valinnat peruskoulupohjaiselle Urhea-linjalle tehdään liiketoiminnan perustutkintoon valittujen (valintaperusteina yhteishaun kokonaispisteet) joukosta. Tässä sisäisessä Perho Liiketalousopiston valinnassa valintaperusteina ovat peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keski-arvo, lajiliittojen pisteet/urheilullinen taso ja urheilijahaastattelu.

Valitse yhteishaussa hakukohteeksi Perho Liiketalousopisto ja liiketoiminnan perustutkinto ja toimita Perho Liiketalousopistoon yhteishaun aikana valmentajan lausunnon sisältävä Urheiluoppilaitosten hakulomake (tulossa keväällä 2020).

Myös muita opiskelijaksi valintaasi mahdollisesti vaikuttavia asiakirjoja voit lähettää suoraan meille:

Perho Liiketalousopisto/Malmin kampus
Hakutoimisto, Urhea-linja
PL 87
00701 HELSINKI

Lisätietoa yhteishausta >>

Jos et tule valituksi yhteishaussa

Mikäli urheilulliset ja alakohtaiset kriteerit täyttävä hakija ei tule valituksi suoraan yhteishaussa, ohjaamme hakemaan Perho Liiketalousopiston jatkuvassa haussa.

Lisätietoa jatkuvasta hausta >>

Urhea-linja, peruskoulupohjainen – lisätiedot

Tuuli Merikoski, koulutuspäällikkö, huippu-urheilu
0400 711728
tuuli.merikoski (at) perho.fi

Lisätietoja hakemisesta: olympiakomitea.fi >>